Volkswagen tilasi riippumattomalta asiantuntijataholta törmäystestin, jonka tarkoituksena oli selvittää, onko alkuperäisten ja ei-alkuperäisten varaosien käyttäytymisessä eroja kolaritilanteessa. Testitulosten arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota korjauskustannuksiin ja turvallisuuteen. Testiautona toimivat kaksi seitsemännen sukupolven Volkswagen Golfia.

Keulatörmäystesti suoritettiin alhaisella 15 km/h:n nopeudella. Autoihin tulleet vauriot erosivat toisistaan suuresti. Sinisessä Golfissa oli alkuperäiset keularakenteiden osat ja hopean värisessä ei-alkuperäiset osat. Testin piiriin kuului viisi eri korinosaa, jotka yleisimmin vaihdetaan uusiin nokkakolarivaurioissa.

Testin piiriin kuului viisi eri korinosaa, jotka yleisimmin vaihdetaan uusiin nokka-kolarivaurioissa. Kuvassa osat on eroteltu eri värein.
Alkuperäinen puskuripalkki (ylempi kuva) kesti törmäysvoiman huomattavasti paremmin kuin ei-alkuperäinen, joka painui kokoon jopa 80 mm.

Erityisesti laatuerot puskuripalkissa aiheuttivat suuremman vaurion. Ei-alkuperäinen puskuripalkki muutti muotoaan huomattavan paljon eikä sitonut törmäysenergiaa suunnitellulla tavalla. Siksi törmäysvoimat kohdistuivat matkustamoon ja turvatyynyt laukesivat.

Voi vain kuvitella, mitä olisi tapahtunut suuremmalla nopeudella ajetussa törmäyksessä.

Näin alhaisen nopeuden törmäyksessä turvatyynyjä ei tarvita matkustajien suojaamiseen eikä niiden kuulu laueta. Jos turvatyynyt laukeavat, ne aiheuttavat autoon ylimääräisiä vauriota.

Varaosien laatuerot tarkastettiin ensin silmämääräisesti ja varmistettiin myöhemmin tutkimuslaitos DEKRAn suorittamilla laboratoriotesteillä. Yksikään ei-alkuperäisistä puskuripalkeista ei täyttänyt turvallisuuden osalta korirakenteelle asetettuja vaatimuksia.

Kolme kertaa suuremmat korjauskustannukset

Autojen korjauskustannuksia arvioitaessa todettiin, että ei-alkuperäisillä varaosilla varustetun Golfin korjauskustannukset olisivat suurempien vahinkojen ansiosta olleet kolme kertaa korkeammat kuin testin toisessa autossa, jossa oli aidot ja alkuperäiset Volkswagen-varaosat.

Varmista, että Volkswageniisi asennetaan vain alkuperäisiä osia! Näin autosi toimii kolaritilanteessa suunnitellulla tavalla ja varmistaa matkustajien turvallisuuden. Lisäksi autosi arvo säilyy sille kuuluvalla tasolla.

Lisätietoa tutkimuksesta löydät helposti Volkswagen Suomen Youtube-kanavalta hakusanoilla: Varaosat kolaritestissä