Uusi Volkswagen Crafter on saanut todella hyvän vastaanoton asiakaskunnassamme, myhäilee Ylöjärvellä toimivan Carsport Design -koritehtaan toimitusjohtaja Ari Jonasson.

Ensimmäinen Carsport-varusteltu Crafter­ esiteltiin tilataksimarkkinoille Tampereen Henkilökuljetus-näyttelyssä keväällä 2017.

Täysin uusi Volkswagen Crafter merkitsee Suomen johtavalle inva- ja tilataksien,­ pienoislinja-autojen sekä retkeilyautojen valmistajalle monella tapaa isoa askelta eteenpäin.

Carsport Crafterin tuotekehitys alkoi jo ennen ensimmäisen koriaihion saapumista Suomeen. Varusteluun tarvittavia elementtejä suunniteltiin Volkswagenin tehtaalta etukäteen saatujen 3D-tiedostojen perusteella.

– Panostamme reilusti uuden Carsport Crafterin tuotekehitykseen, jotta osat olisivat sitten jatkossa helposti asennettavia ja nopeasti kokoonpantavia. Elementit leikataan ABS-muovista automaattileikkurilla tarkasti oikeisiin mittoihin. Uusi Crafter on korinrakentamisessa suunnannäyttäjä kaikille tuleville automalleillemme.

Jonasson uskoo ennakkokysynnän perusteella uuden Crafterin ottavan korivalmistuksen ykköspaikan Carsportin tuotannossa.

Uusi Crafter on korinrakentamisen suunnannäyttäjä

Varustelu lisää turvallisuutta

Van of the Year 2017 -tunnustuksella palkitussa Crafterissa on monia ammattikuljettajan työtä helpottavia vakio- ja lisävarusteita. Mukana ovat muun muassa Bluetooth, mäki­lähtöavustin ja uusi ohjaustuntumaa parantava sähkömekaaninen ohjaustehostin sekä lämmitetty monitoimiohjauspyörä. Automaattinen, polttoainekäyttöinen lisälämmitin puhaltaa ohjaamon lisäksi myös matkustamoon.

Turvallisuus on uudella tasolla muun muassa adaptiivisen vakio­nopeudensäätimen, kaukovaloavustimen, kaista-avustimen ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän ansiosta. Hyötyautokäyttöön kehitetyt uudet TDI-moottorivaihtoehdot ovat tehoiltaan 75, 90, ­103 tai 130 kW.

– Uutuutena markkinoille tuleva 8-no­peuk­sinen automaattivaihteisto on varmasti jatkossa suosittu vaihtoehto, joka lisää entisestään kovaa kysyntää Crafteria kohtaan, Jonasson kertoo.

Volkswagen myönsi Carsportille LONO-hyväksynnän ja UBB-laatusertifikaatin tilatakseille ja henkilökuljetusajoneuvoille.

Autovarustelua jo vuodesta 1965

Nykyisin jo nelisensataa henkilökuljetusajoneuvoa vuodessa rakentava Carsport Design on perheyritys, joka alkoi pienestä autotallista.

– Isäni Rauno Jonasson perusti autoverhoomon 52 vuotta sitten. Äitini auttoi toimimalla alkuun ompelijana. Itse pääsin isän oppiin nuorukaisena, myöhemmin myös kaksi veljeäni tulivat mukaan. Tilataksivarustelupuoli alkoi pikkuhiljaa kehittyä, ja palkkasimme lisää ammattilaisia avuksemme. Ensimmäinen Volkswagen Transporter T3 varusteltiin pikkubussiksi vuonna 1989. Siitä alkoikin hyvä yhteistyömme Volks­wagenin kanssa, Ari Jonasson muistelee.

Vuonna 2007 Carsport siirtyi uuteen 4 000 neliömetrin kokoiseen tuotantohalliin Ylöjärvelle. Nykyisin 32 ammattilaista työllistävän koritehtaan varustelemista henkilökuljetusajoneuvoista noin 60 prosenttia on Volkswageneita.

Uuden Crafterin lisäksi muita ammattikäyttöön kysyttyjä varusteltavia Volkswageneita ovat Transporter ja Caddy Maxi.

Pohjolan oloihin varusteltuja tilatakseja

Tilataksin on oltava ennen kaikkea kustannustehokas työkalu. Lisäksi tärkeitä asioita ovat matkustusmukavuus ja turvallisuus. Ari Jonasson on tyytyväinen Volks­wagenin hyötyautomallistoon ammattikäyttöön tarkoitetun varustelun pohjana. Tehtaalta toimitettavassa aihiossa on jälkivarustelua helpottavia yksityiskohtia, kuten esimerkiksi valmis lähtöliitäntä matkustamon ilmastointia varten.

Carsport varustelee koriaihion Pohjolan olot kestäväksi työkaluksi. Ikkunoiksi vaihdetaan usein tummat lämpölasit. Kori varustetaan mahdollisella korotuksella, lämpö- ja äänieristeillä, tarvittavilla lisäsähköjärjestelmillä, äänentoistolaitteistolla, latauspisto­rasioilla, sisävalaistuksella, sähkötuulettimilla, seinäverhouselementeillä sekä istuinkiskoilla ja ammattikäyttöön sopivilla istuimilla.

Käytännössä Carsport tekee siis valmistajan toimittamaan koriaihioon kokonaan uuden sisustuksen.

Molemminpuolinen luottamus leimaa yhteistyötä

Carsportin ja Volkswagenin yhteistyö on jo vuosikymmeniä sujunut molemminpuolisen luottamuksen merkeissä. Uusimpana todisteena tästä yritykselle myönnettiin ensimmäisenä pohjoismaisena koritehtaana Volkswagenin LONO-hyväksyntä sekä UBB-laatusertifikaatti tilatakseille ja henkilökuljetusajoneuvoille.

UBB varmistaa, että merkittävästi alkuperäisestä muutetut ajoneuvot ovat laadultaan, valmistusteknologialtaan ja liikenneturvallisuudeltaan Volkswagenin edellyttämällä tasolla eivätkä ajoneuvoon tehdyt muutokset heikennä ajoneuvon alkuperäisiä ominaisuuksia.

– Tunnustus on kruunu pitkälle yhteistyöllemme. Sertifikaatti avaa Carsportille myös uusia mahdollisuuksia vientimarkkinoille, Ari Jonasson kiteyttää.
Viimeksi järjestetyillä Frankfurtin kansainvälisillä IAA-hyötyajoneuvomessuilla Carsport Design olikin ensimmäistä kertaa mukana Volkswagenin osastolla kutsuttuna virallisena yhteistyökumppanina ja ­näytteilleasettajana.