Toimitusjohtaja Jyrki Viitalan vanhemmat perustivat Seinäjoen Käyttöauton vuonna 1970. Jyrki aloitti työt päätoimisesti yrityksessä vuonna 1988 sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Yrityksessä työskentelee myös hänen vaimonsa Mari.

Nimi muutettiin sittemmin Käyttöautoksi, kun yritys laajeni muillekin paikkakunnille. Kaikkiaan Käyttöauton toimipisteissä työskentelee noin 550 henkeä, ja Seinäjoen liikkeessä työntekijöitä on 230.

Myyntialueena on pääosin Etelä-Pohjanmaa, mutta etenkin käytettyjen autojen ostajat tulevat ympäri Suomen.

– Myyntialueet ovat pirstaloituneet, myös uusia autoja haetaan muualta kuin lähiseudulta. Asiakasuskollisuus on meillä kuitenkin hyvä, jälkimarkkinointi ja huolto toimivat hyvin, Jyrki kertoo.

Volkswagen-edustus Seinäjoella alkoi vuonna 1977. Käyttöautolla on yhteensä 13 myymälää, joista Volkswageneita myydään ja huolletaan Seinäjoen lisäksi Alavudella, Kauhajoella, Porissa, Raumalla ja Vaasassa. Luotettavan autokaupan lisäksi Käyttöauto tarjoaa täydelliset huoltopalvelut sekä laajalti muita autoilijan arkea helpottavia oheispalveluita. Voidaankin puhua täyden palvelun autotalosta.

– Iso muutos Volkswagenin kohdalla tapahtui vuosina 1993–1995. Volkswagenin markkinaosuus tuplaantui koko Suomessa 6 %:sta 12 %:iin ja Käyttöautossakin myynti kehittyi vahvasti.

Syinä tähän Jyrki näkee hinnoittelustrategian ja hienot uudet mallit. Myös ajankohta oli sopiva, sillä Suomessa alettiin nousta 90-luvun alun lamasta.

– 2010-luvulla on myynti ollut melko tasaista, mutta 2016 myynnin kehitys on ollut positiivista. Katsomme luottavaisena tulevaisuuteen, Jyrki toteaa.

Jyrki omistaa yrityksen yhdessä siskonsa Anu Elopuron kanssa. Anu ja miehensä Teemu Elopuro vetävät Vaasan toimipistettä, jossa Teemu toimii aluejohtajana.