1. Lataa mobiiliopas älypuhelimeen

Löydät kiinostavimmat tapahtumat mobiilioppaasta yhdellä silmäyksellä: tapahtumat, taiteen ja kulttuurin tapahtumapaikat aina klubeihin ja illallispaikkoihin. Voit etsiä ja suodattaa tapahtumia kategorioiden ja kaupunginosien mukaan.

Lataus ja info: miniguide.es

 

 

2. Vuokraa sähköpyörä

Vietä rento päivä pyöräillen. Pyörän vuokraaminen netistä käy näppärästi Barcelonan e-Bike Rentistä. Kaikki vuokrattavat pyörät ovat hyväkuntoisia. Pyöräilykypärä ja lukko sisältyvät pyörän vuokraan. Valikoimista löytyvät myös niin perinteiset polkupyörät kuin trekking- ja mountain biket.

e-bikerentbarcelona.com

3. Paikallista vilinää Mercat de Santa Caterinalla

Tuoreita hedelmiä, lihaa, kaloja, leipää. Kaupungin vanhimmalta katetulta torialueella on yli 100 erilaista myyntitiskiä. Paikan tavaramerkki on värikäs mosaiikkikatto. Voit maistella herkullisia tapaksia tai valita jonkin markkinoiden monista ruokapaikoista.

4. Hanki espadrillot

La Manual Alpargatera, osoitteessa Avinyó 7, on valmistanut ja myydyt näitä klassisia espanjalaisia jalkineita jo vuodesta 1941 lähtien – Salvador Dali kuului liikkeen vakioasiakkaisiin. Jalkineet valmistetaan lähes kokonaan ympäristöä säästävistä ja kierrätetyistä materiaaleista.

lamanual.net

5. Ihaile näkymiä Turó de la Roviralta

Parc del Guinardóssa sijaitsevan Turó de la Roviran huipulta on upeat näkymät. 262 metrin korkeudessa sijaitsee Espanjan sisällissodan jäljiltä oleva ilmatorjuntabunkkeri. Sen katolta avautuu huikaiseva 360 asteen panoramanäkymä yli koko Barcelonan kaupungin ja meren. Paikalle löydät ottamalla bussin numero 24 pysäkille Ctra. del Carmel/Gran Vista, ja sitten seuraat katua nimeltään Carrer de Mühlberg.

6. Illallinen Santa Gulassa

Illallinen vaaleansävyisten puupöytien ääressä kauniisti sisustetussa ravintolassa Gràcia-kortteleissa. Katalonialaisten ruokien lisäksi tarjolla on aasialaistyyppinen fuusiokeittiö sekä uutuusdrinkkejä. Vinkki: Pöytävaraus on must!

santagula.es

7. Latausinfo sähköautoille

Global Smart City 2015 -kunniamainnian saanut Barcelona haluaa olla sähköautoilun edelläkävijäkaupunki. Uusia sähköautojen latauspisteitä syntyy jatkuvasti eri puolille kaupunkia kuin sieniä sateella. Digitaaliset palvelut kertovat latauspaikkojen sijainnin ja saatavuuden.

w41.bcn.cat

8. Pistäydy rannalla

Platja de Sant Sebastià on helpon kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja siten loistokohde, jos haluat pistäytyä vilvoittumassa. Rantapromenadilla on pyörätiet sekä runsaasti liikkeitä.

9. TMB-sovellus auttaa julkisilla liikkujaa

Transports Metropolitans de Barcelona -sovellus sisältää tiedot kaupungin julkisesta bussi- ja metroliikenteestä. Kirjoitat vain lähtöpisteesi osoitteen sekä määränpääsi ja valitset  sinulle  sopivan reitin. Sovelluksesta löytyy myös yleiskartta.

Lataa sovellus: tmb.cat

10. Biletä Moog clubissa

Haluatko bilettää ja tanssia? Suuntaa Moog!-klubille puoliltaöin. Tässä pienessä eksklusiivisessä teknoklubissa vierailevat kansainväliset DJ-tähdet, kuten James Holden ja Jeff Mills. Jos pidät maltillisemmasta menosta, voit siirtyä klubin toiseen kerrokseen pop-musiikin pariin.

masimas.com/moog

Barcelona on varsinainen älykaupunki. Lue, miten Barcelonassa kehitetään tulevaisuuden liikkumista.