Nimivalinnat osoittautuivat todella osuviksi: Volkswagen on nykyään yksi maailman johtavista autonvalmistajista eli todellinen kaikkien kansojen auto ja Transporter puolestaan pakettiautojen kantaisä ja nykyinen mittapuu.

Volkswagenin syntyessä Suomi oli jo jonkin aikaa ollut olemassa itsenäisenä valtiona. Alkutaival oli vaatimaton, mutta suomalaisella sitkeydellä ja tarmokkuudella maa rakennettiin nykyiseen muotoonsa. Nyt Suomi viettää 100-vuotisjuhliaan uskomattoman hienossa tilanteessa. Maamme on monien mittausten mukaan maailman parhaiden asuinpaikkojen terävintä kärkeä. Mikä parasta, tällä hetkellä näyttää siltä, että alavireessä ollut talouskin alkaa virkistyä. Eräs merkki tästä on kovassa kasvussa oleva pakettiautokauppa.

Suomen juhliessa juhlii myös Transporter, joka on ollut tänäkin vuonna ylivoimainen ykkönen pakettiautomallien myyntitilastossa Suomessa. Laskettaessa yhteen kaikkien Transporter T6 -malliversioiden (pakettiautot ja pikkubussit) myynti, voidaan todeta, että se on yksi myydyimmistä automallisarjoista Suomessa. Tämä on poikkeuksellisen kova suoritus pakettiautopohjaiselle tuotteelle. Poikkeuksellinen on myös 4MOTION-nelivedon suosio, sillä peräti yli puolet Transporter-pakettiautojen ostajista valitsee autonsa nelivetoisena.

Jos Transporter on tämän vuoden hyötyautojen tähti, niin pian alkavan vuoden 2018 aikana sankarin viitta on tarjolla Volkswagen Crafterille. Tänä vuonna esitellyn ja Vuoden Pakettiautoksi 2017 valitun upean uutuuden alkutaival on ollut erittäin lupaava. Kun mallisto lähiaikoina täydentyy lopulliseen muotoonsa, tulee Crafterilla olemaan erittäin vahva markkina-asema.

Volkswagen Hyötyautojen koko mallisto menestyy, koska se tarjoaa asiakkaille parhaat edellytykset menestykseen omissa liiketoimissaan, olipa kysymys mistä tahansa kuljetustarpeesta. Paras kuljettaa varmasti.

Tämän voit käydä toteamassa vaikka parhaillaan käynnissä olevalla Volkswagen Demo Tourilla, jolla on esillä Volkswagenin kiinnostavimmat henkilö- ja hyötyautomallit. Tervetuloa koeajamaan Volkswagenin menestysmallisto!

Juha-Pekka Sihvonen
Johtaja, Volkswagen Hyötyautot

Pääkirjoitus, Volkswagen-lehti 4/2017