Uusi Volkswagen T-Roc perustuu Volkswagen-konsernin MQB-alustarakenteelle, kuten Tiguan ja Atlas/Teramont. Kaikki kolme mallia jakavat saman perusrakenteen, mutta jokaisella on omanlaisensa korirakenne ja sisätilat.

Minkä kokoinen on uusi Volkswagen T-Roc ?

Volkswagen T-Roc on 4 234 mm pitkä (252 mm lyhyempi kuin Tiguan) ja akseliväli on 2 603 mm. Leveyttä T-Rocilla on 1 819 mm ja korkeutta 1 573 mm.  T-Roc on suhteellisen leveä verrattuna matalahkoon kattorakenteeseen, mikä korostaa auton dynaamisia mittasuhteita.

T-Rocin kehitys- ja muotoilutiimi käytti pitkän akselivälin hyödyksi ja loi väljät tilat kaikille viidelle matkustajalle. Kuljettaja ja matkustajat istuvat korkealla, etuistuimet ovat 572 ja takaistuimet 618 mm korkealla tiestä mitattuna.

Kaikkien istuinten ollessa käytössä tavaratila on 445 litraa. Takaistuimet kääntyvät 60/40-jaolla ja molempien takaistuinten ollessa taitettuna tavaratila kasvaa aina 1 290 litraan.

Suomen maahantuontiohjelmassa R-Rocilla on kolme TSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria

T-Rocin moottorivaihtoehdot

Suomen maahantuontiohjelmassa R-Rocilla on kolme TSI-bensiinimoottoria ja kolme TDI-dieselmoottoria teholuokissa 85 kW (115 hv) – 140 kW (190 hv).

Pienimmissä TSI- ja TDI-moottoreissa on aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Suuremmat TSI-bensiinimoottorit on puolestaan varustettu seitsemänvaihteisella DSG-automaattivaihteistolla. Volkswagen T-Rocin 1,5 TSI EVO ja 2,0 TDI 110 kW (150 hv) versioihin on saatavilla 4MOTION-neliveto ja silloin vaihteistona on aina DSG-automaattivaihteisto.

T-Rocin 4MOTION-nelivetomalleissa on myös aina 4MOTION Active Control -järjestelmä ajoprofiilin valinnalla. Valittavana on viisi eri profiilia: Comfort, Normal, Sport, Eco ja Individual.

T-Rocin muotoilu on ilmeikäs

Karismaattiset muotoiluelementit tekevät T-Rocista sekä itsevarman että ilmeikkään. Auton etuosassa on leveä etusäleikkö, joka on integroitu kaksiosaisiin ajovaloihin. Led-ajovalot, vilkut ja päiväajovalot on eroteltu omiin koteloihin. Ohut kromilamelli erottaa etusäleikön ja ajovalot konepellistä, kuten isoimmissa SUVeissa.

T-Rocin pitkää sivulinjaa korostaa krominen elementti. Se on vakiovaruste kaikissa varusteversioissa ja se ulottuu A-pilarista yli sivukattolinjan aina C-pilariin saakka.

Uusi Volkswagen T-Roc on ensimmäinen SUV, joka on saatavilla kaksivärisenä, jolloin katto erottuu vielä voimakkaammin. Kestävät tummat muoviset loka- ja alasuojat suojaavat auton alustaa ja luovat voimakkaan off-road efektin.

T-Rocin infotainment-järjestelmä

Uuden Volkswagen T-Rocin sisätilat on kuin luotu digitalisaatiota varten. T-Rocissa on vakiovarusteena Composition Colour infotainment -järjestelmä 6,5” kosketusnäytöllä sisältäen USB-pistokkeen sekä matkapuhelimen Bluetooth-liitännän.

T-Rociin on saatavilla lisävarusteena myös toisen sukupolven 11,7” digitaalinen mittaristo Active Info Display (Sport-varustelutasossa vakiovaruste). Mittaristo ja infotainment-järjestelmä on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi korostuselementin avulla. Infotainment-järjestelmä on sijoitettu kojelaudan korkeimpaan mahdolliseen kohtaan, jolloin se tarjoaa erinomaisen ergonomian ja käytettävyyden.

Keskikonsoliin on sijoitettu start/stop, ESC, varoitusvilkku, pysäköintiavustin ja ilmastoinnin sekä istuinlämmityksen säätimet. Keskikonsolista löytyy myös oma paikka älypuhelimelle ja USB-liitännät.

Volkswagen T-Rocin vakiovarusteena on langaton lataus ja Car-Net App-Connect -palvelut. Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinliitännät ovat vakiovarusteena Style ja Sport-varustelutasoissa. Car-Net Security ja Service -palvelut tulevat saataville myöhemmin.

T-Rocin varustelutasot: Perus, Style ja Sport

Uusi Volkswagen T-Roc noudattelee Volkswagen Arteonin niin sanottua Y-rakennetta varustelutasoissa.

Perusvarustelutason lisäksi saatavilla on Style ja Sport -varustelutasot. Style-varustelutaso korostaa mukavuutta ja ulkonäköseikkoja, kun taas Sport-varustelutaso painotta urheilullisuutta, ja esimerkiksi urheiluistuimet ovat silloin vakiovaruste.

Lisäksi saataville tulee R-Line-ulkonäköpaketti. Style ja Sport -varustelutasoihin on saatavissa lisävarusteena myös muun muassa kaksivärimaalaus, joka kattaa katon lisäksi sekä ulkopeilit että A-pilarin. Style-varustelutasossa katto voi olla musta, valkoinen, ruskea tai punainen ja Sport-varustelutasossa musta.

Perus ja Style -varustelutasoihin on saatavissa myös led-ajovalot ympyränmuotoisilla päiväajovaloilla ja Sport-varustelutasossa ne ovat vakiovaruste.

Volkswagen T-Rociin on saatavilla 11 eri ulkoväriä. Myös sisätilojen viimeistelyyn on tarjolla useita eri värivaihtoehtoja.

T-Rocissa on hyvä valikoima avustavia järjestelmiä

Uuden Volkswagen T-Rocin kuljettajaa avustavien järjestelmien valikoima on laaja. Perusvarustelutasossa on vakiovarusteina muun muassa ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella, jarrutusjärjestelmä Post Collision Braking System ja kaistanpitoavustin Lane Assist.

Lisävarusteena on saatavissa mukautuva vakionopeudensäädin ACC (vakiovaruste Style ja Sport -varustelutasoissa), liikennemerkkien tunnistus, ruuhka-avustin Traffic Jam Assist, pysäköintiavustin Park Assist ja kaistanvaihtoapu, joka varoittaa myös takaa tulevasta risteävästä liikenteestä peruutettaessa.

Lisäksi valittavissa on erilaisia mukavuusjärjestelmiä, kuten mukautuva alustansäätö DCC, takaluukun sähköinen avaus, ovien avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, lämmitettävä ohjauspyörä sekä panoraamakattoluukku.

Milloin T-Roc saadaan Suomeen?

Volkswagen T-Roc valmistetaan Setubalissa, Portugalissa. Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudet Volkswagen T-Rocit saapuvat vuoden vaihteessa. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Tutustu uuteen T-Rociin!