Jos Volkswagen Golf tuntuu sopivalta kokoluokalta, mutta perhe tarvitsee hiukan enemmän ja muunneltavaa tilaa, on uusi Golf Sportsvan erinomainen ratkaisu.

Sportsvanin akseliväli on 5 senttiä pidempi kuin Golfissa, mikä tarkoittaa reilumpia sisätiloja. Matkustamossa on takana istuville kääntöpöydät, lehtitaskut ja esiin taitettavan kyynärnojan mukitelineet. Sportsvanissa matkustavat lapsetkin mielikseen, sillä istuinkorkeutta on hieman Golfia enemmän. Korkeus helpottaa myös autoon käyntiä ja istuimelta poistumista.

Takaistuinta voi siirtää pituussuunnassa jopa 18 senttiä. Se tarkoittaa, että tavaratilaa voidaan selkänojat ylhäällä kasvattaa 500 litrasta 590 litraan. Maksimissaan tavaratila venyy yli 1 500 litraan. Lisävarusteena tilattava kaadettava etuselkänoja mahdollistaa jopa 2,48 metrin pituisten esineiden kuljetuksen.

Uudistunut Sportsvan saapuu vuoden 2018 alussa Volkswagen-jälleenmyyjille. Malli on kokenut saman päivityksen kuin Golf. Elegantimpi ulkoinen ilme syntyy uudelleenmuotoilluista puskureista ja ajovaloista. Sportsvan on nimensä mukaisesti urheilullisen oloinen pitkine konepelteineen ja voimakkaine kylkilinjoineen.

Led-päiväajovalot ja led-takavalot ovat vakiovaruste. Ajovaloissa halogeenien tilalle voi valita led-ajovalot.

Sportsvanissa matkustavat lapsetkin mielikseen, sillä istuinkorkeutta on hieman Golfia enemmän.

Viihdettä älypuhelimesta ja verkosta

Infotainment-järjestelmät ovat näkyvästi esillä Sportsvanin uusilla verhoilumateriaalivaihtoehdoilla piristetyissä sisätiloissa. Lasipintaisten kosketusnäyttöjen koot ovat kasvaneet. Radio- ja navigointijärjestelmissä on myös kattavat älypuhelinliitännät. Discover Pro -järjestelmän navigointia voi käyttää ele- tai puheohjauksella (Voice Control).

 

Kuljettajaa avustavaa turvallisuutta

Sportsvanin vakiovarusteisiin kuluu hätäjarrutustoiminnolla varustettu, ja nyt myös jalankulkijatunnistuksen sisältävä ympäristönvalvonta Front Assist. Saatavilla on ruuhkassa automaattisesti jonon mukana kiihdyttävä ja jarruttava Traffic Jam Assist, joka käyttää apunaan mukautuvaa vakionopeudensäädintä (ACC) ja kaistanpitoavustinta (Lane Assist). Lisävarustelistalta löytyvät myös hätätilanneavustin Emergency Assist sekä ensimmäisenä tässä kokoluokassa perävaunun peruutusavustin (Trailer Assist).

Uudet ja taloudelliset EVO-bensiinimoottorit

Volkswagenin kehittämät uudet 1,5 TSI EVO -bensiinimoottorit ovat vastaus uusimpiin vaatimuksiin taloudellisuudessa ja vähäpäästöisyydessä. Entistä paremman hyötysuhteen tarjoava voimanlähde on varustettu polttoaineen yhteispaine-suoraruiskutuksella, sylinterien lepuutustoiminnolla (ACT) ja turboahtimella. Tehovaihtoehdot ovat 96 kW (130 hv) ja 110 kW(150 hv).

Sportsvanin moottorivalikoima kattaa yhteensä neljä TSI-moottorivaihtoehtoa ja kaksi TDI-dieseliä alkaen teholuokasta 63kW (85hv).

DSG-automaattivaihteisto on saatavilla Comfortline- ja Highline-varustelutasoihin.