Keväällä 2017 esitelty uusi Volkswagen Crafter aloitti suurten pakettiautojen luokassa kokonaan uuden aikakauden. Se on vahvoilla ominaisuuksillaan harpannut suoraan oman luokkansa kärkeen. Kiistattomia edistysaskelia todentaa Crafterin ansaitusti voittama Vuoden pakettiauto 2017 -palkinto.

Crafterin voimanlähteenä toimivat 2,0 TDI -dieselmoottorin neljä eri tehoversiota. Tehot vaihtelevat haarukassa 75–130 kW. Keväällä julkistetun etuvetoversion rinnalle on nyt noussut myös 4MOTION-nelivedolla varustettu malli. Voima välittyy siinä kuusivaihteisella käsivaihteistolla. Kahdeksanvaihteisen automaattivaihteiston saa puolestaan nyt etuvetomallin pariksi.

Kolme koripituutta ja kattokorkeutta

Haastavatkin kuljetustarpeet tyydyttävästä Crafterista on saatavilla kolme eri koripituutta ja kolme kattokorkeutta kahdella eri akselivälillä. Etuvetoisen Crafterin tavarankuljetuskyky on 3 640 millimetrin akselivälillä ja normaalikorkealla katolla kiitettävät 9,9 m³. Pidemmällä 4 490 millimetrin akselivälillä ja superkorkealla katolla tavaratilan tilavuus kasvaa jyhkeään 16 kuutioon. Pitkään akseliväliin saatavilla oleva pidempi takaylitys tuo parhaimmillaan 2,4 kuution lisätilan. Taka- ja nelivetomalleissa maksimitilavuus on 17,5 m³.

Kahden akselivälimallin lisäksi Crafterin saa myös avolavaversiona, joko lyhyellä Single cab -ohjaamolla tai neliovisella ja jopa seitsemänpaikkaisella Double cab -versiolla.

 

Etuveto, takaveto tai 4MOTION-neliveto

Uusi Crafter on kehitetty vastaamaan täydellisesti erilaisten käyttäjien tarpeita ja vaatimuksia. Crafterin etuvetojärjestelmä mahdollistaa jopa 100 mm matalamman lastauskorkeuden. Takavedossa on suurin, maksimissaan 3,5 tonnin perävaunupaino. Neliveto korostaa pitoa ja tarjoaa sen myötä parhaimman suuntavakauden.

Volkswagen Crafter tarjoaa myös erinomaisia mahdollisuuksia kotimaiselle korirakentamiselle. Ensimmäiset suomalaiset korirakennusversiot – erityisesti taksibussit – ovatkin herättäneet paljon kiinnostusta ja ovat erittäin arvostettuja.

Laaja Crafter-mallisto

Ensi vuoden aikana mallistoon liittyy vielä automaattivaihteinen 4MOTION-neliveto sekä takavetoinen versio. Näin Crafter tulee tarjoamaan kokonaisuudessaan huikean laajan malliston. Vahvuutta osoittaa esimerkiksi automaattivaihteisto, joka voidaan luokkansa ainoana yhdistää mihin tahansa vetotapaan.

Crafter määrittää mukautuvuuden kokonaan uudelle tasolle tarjolla olevilla korimitoilla sekä moottorin, vaihteiston ja vetotavan erilaisilla variaatioilla. Uusi Volkswagen Crafter palvelee erilaisia kuljetustarpeita erittäin laajalla, useita kymmeniä erilaisia versioita käsittävällä mallistolla.