Tilanne, jota kukaan ei halua kokea: liikennevalot ovat punaiset ja taustapeilistä näkyy, että takaa tulee auto aivan liian kovalla vauhdilla, jolloin peräänajo on todennäköistä. Tällaisessa tilanteessa Arteonin uusi, lisävarusteena saatava ennakoiva turvajärjestelmä Pre-Crash auttaa mahdollisuuksiensa mukaan.

Ennakoivan Pre-Crash-turvajärjestelmän tunnistimet pystyvät ensimmäistä kertaa reagoimaan paitsi ajotilanteeseen ja keulatörmäyksiin myös takaa tuleviin vaaratilanteisiin. Ajotilanteet on mahdollista havaita esimerkiksi ESC:n eli elektronisen ajonvakautusjärjestelmän avulla, ja keulatörmäyksiä ehkäisee ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist.

Järjestelmä hyödyntää kaistanvaihtoavustin Side Assistin tietoja. Järjestelmä voi sekunnin murto-osissa ryhtyä toimenpiteisiin, jotka pienentävät onnettomuuden aiheuttamia vahinkoja.

Näin Pre-Crash-turvajärjestelmä toimii

Ennakoiva Pre-Crash-turvajärjestelmä hyödyntää kaistanvaihtoavustin Side Assistin tunistimia, jotka varoittavat ”kuolleessa kulmassa” olevasta ajoneuvosta. Kaistanvaihtoavustin Side Assist pystyy rekisteröimään tutka-antureidensa avulla Arteonin takana olevien ajoneuvojen sijainnin ja nopeuden, jotka Pre-Crash-turvajärjestelmä analysoi.

Järjestelmä toimii auton liikkuessa, auton ollessa pysäytettynä moottorin käydessä ja myös silloin, kun auto on pysähtynyt Start-Stop-järjestelmän avulla esimerkiksi liikennevaloihin. Jos järjestelmä havaitsee auton, joka liikkuu kohti Arteonia, se rekisteröi molempien autojen sijainti- ja nopeustiedon ja määrittää mahdollisen törmäyksen todennäköisyyden.

Jos Pre-Crash-turvajärjestelmä havaitsee välittömän riskin, se reagoi asianmukaisesti. Hätävilkut syttyvät automaattisesti ja näyttö ilmoittaa takaa tulevasta törmäysvaarasta. Järjestelmä sulkee samanaikaisesti kattoluukun ja kaikki ikkunat lukuun ottamatta kapeaa rakoa, joka parantaa etuturvatyynyjen toimintaa. Samanaikaisesti kiristimet vetävät etuturvavyöt tiukalle.

Lue myös Arteonin Emergency Assist -turvajärjestelmästä.