Uusi auto on aina merkittävä hankinta. Tästä syystä myös auton huoltoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Volkswagen-huolenpitosopimus takaa asiakkaalle huolettoman ja riskittömän tavan huolehtia autostaan.

Volkswagen Center Airportin myyjän Antti Kartamaan mukaan Huolenpitosopimuksen suurimmat edut ovat huoltokulujen ennakoitavuus ja vaivattomuus.

– Huolenpitosopimukseen kuuluvat kaikki maahantuojan huolto-ohjelman mukaiset määräaikaishuollot sekä kulumisesta ja normaalista käytöstä aiheutuneiden vikojen korjaukset.

Kartamaa näkee joskus asiakkaiden epäilevän huolenpitosopimuksen kustannuksia. Sopimus näyttää kuitenkin toteen joustavuutensa, sillä siinä ei makseta turhasta.

– Jos uuden auton huolenpitosopimuksen maksetut kuukausimaksut ovat sopimuskauden päättyessä suuremmat kuin toteutuneet sopimuskulut, erotus palautetaan asiakkaalle takaisin.

– Jos uuden auton huolenpitosopimuksen maksetut kuukausimaksut ovat sopimuskauden päättyessä suuremmat kuin toteutuneet sopimuskulut, erotus palautetaan asiakkaalle takaisin.

Hinnoittelu automallin ja kilometrien mukaan

Huolenpitosopimuksen saa mihin tahansa uuteen Volkswagen-henkilöautomalliin. Autokaupan yhteydessä asiakkaalle tehdään tarjous huolenpitosopimuksesta. Huolenpitosopimuksen pituudeksi voidaan valita yhdestä vuodesta jopa kuuteen vuoteen asti.

Sopimuksen hinnoittelu on mallikohtainen. Kuukausierään vaikuttavat automallin lisäksi asiakkaan arvio vuosittaisesta ajomäärästä. Vuosittaiseksi ajomääräksi voi valita 10 000–65 000 kilometriä. Suurimmillaan kuuden vuoden sopimuskauden aikana ajomäärä voi olla 200 000 kilometriä.

 

Kartamaa muistuttaa, että auton takuu on normaalisti voimassa kaksi vuotta. Kartamaa hahmottaa sopimuksen kulujen hintahaarukkaa kahdella suositulla mallilla. Esimerkiksi Volkswagen Polon kolmivuotinen huolenpitosopimus 10 000 kilometrin vuosittaisella ajomäärällä maksaa noin 22 euroa kuukaudessa. Vastaavasti 1,6 TDI-moottorilla varustetulle Passat Variant -farmarille kolmen vuoden sopimus 30 000 kilometrin vuosittaisella ajolla kustantaa noin 52 euroa kuukaudessa.

– Maltillisella hinnoittelulla asiakas turvaa autonsa huolto- ja korjauskulut jopa kuudeksi vuodeksi, Kartamaa vinkkaa.

Sopimuksen saa myös vaihtoautoon

Huolenpitosopimuksen saa myös 1–5-vuotiaaseen vaihtoautoon, mitä moni ei välttämättä tiedä. Jukka Lehtonen arvostaa tätä joustavaa ominaisuutta. Hankkiessaan vuoden 2015-mallista Volkswagen Passat Variantia huolenpitosopimus oli ehdoton ehto.

– Perheemme Golfissa on huolenpitosopimus, ja sen saaminen tähän toiseenkin autoon oli itsestäänselvyys. Myös edellisessä autossa oli sopimus.

Lehtonen oli vaihtoautoihin tutustuessaan kiinnostunut vain autoista, joihin tämä palvelu oli saatavilla.

– Vaikka vaihtoauto on vuosimalliltaan tuore, palvelu tekee auton omistamisesta selvästi huolettomampaa, Lehtonen toteaa tyytyväisenä.

Lehtosen mielestä huolenpitosopimus on vakuutuksen kaltainen turva. Huollot hoituvat vaivatta, eivätkä ennalta arvaamattomat korjaukset aiheuta huolta, sillä huolenpitosopimus kattaa takuuajan jälkeiset korjaukset.

– Kulujen ennakoitavuus tuo helpotusta. Sitä paitsi huolenpitosopimuksella on myös positiivinen vaikutus auton jälleenmyyntihintaan, sillä ostaja luottaa Volkswagen-merkkihuollon tekemään asiantuntevaan työhön. On vaikea ymmärtää, mikseivät kaikki ota sopimusta uuteen tai vaihtoautoonsa, Lehtonen miettii.