Kauden 2016 viimeinen MM-osakilpailu Australiassa päättyi Volkswagenin osalta kaksijakoisissa tunnelmissa. Talli otti jäähyväiskilpailussaan kaksoisvoiton, kun Norjan Andreas Mikkelsen piti Sébastien Ogierin takanaan ja toi voiton Volkswagenille tallin viimeisessä kilpailussa.

Norjalainen ajoi rallin johdossa kolmen päivän ajan ja starttasi päätöspäivään niukassa kahden sekunnin johtoasemassa Ogieriin nähden. Mikkelsen piti hermonsa kurissa ja ykköspaikkansa maaliin asti. Toiseksi ajanut Ogier pyörähti viimeisellä osuudella ja jäi lopulta 14,9 sekunnin päähän norjalaisesta.

– Kauden päätös oli täydellinen. On vain surullista nähdä tämän tiimin ja tallin tien tulevan päätökseen. Tätä tulee ikävä, uransa kolmannen MM-voittonsa ajanut Mikkelsen haikaili.

Kilpailussa toiseksi ajanut Ogier oli jo aiemmin varmistanut neljännen peräkkäisen kuljettajien maailmanmestaruuden.

– Meillä oli koko viikonlopun ajan kova taistelu voitosta Mikkelsenin kanssa, joka ratkesi omaan ajovirheeseeni. Tärkeintä oli päättää tämä hieno aikakausi tiimimme voittoon. Olen paljosta kiitollinen Volkswagenille. Siksi jäähyväisten aika on minulle erittäin tunteellinen asia, liikuttunut Ogier totesi maalissa.

Latvalan kisa kariutui heti alkuun

Volkswagenin suomalaiskuljettajien Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan kauden päätösosakilpailu meni heti rallin ensimmäisellä erikoiskokeella pieleen.

– Osuin asfalttiosuudella sillankaiteeseen ja rikoin autoni jousituksen.

Olisin halunnut voittaa viimeisen kilpailuni Volkswagenilla, mutta nyt kävi näin. Tiimikaverini Mikkelsen ja Ogier ansaitsivat kaksoisvoiton.

– Nautin todella viimeisistä kilometreistäni Volkswagen Polo R WRC:n ratissa. Yksi ajanjakso päättyy ja nyt on katsottava eteenpäin. Kilpailun päättyminen oli meille kaikille tunteikas hetki, rallissa yhdeksänneksi noussut Latvala kertoi.

Volkswagen Polo R WRC jää rallin MM-historiaan lajin menestyneimpänä WRC-ralliautona.

Polo R WRC siivitti kaikkiaan 43 voittoon

Volkswagenin neljän kauden mittainen ura rallin MM-sarjassa on ollut lähes täydellistä dominointia. Volkswagen Polo R WRC:llä kilpailtiin kaikkiaan 958 erikoiskokeella, joista autolla kellotettiin 640 nopeinta aikaa.

Neljään kauteen mahtui kaikkiaan 52 MM-rallia, joissa Volkswagenin miehistöt nousivat palkintopallille 87 kertaa ja voittajina peräti 43 kertaa.

Volkswagen Polo R WRC jää rallin MM-historiaan lajin menestyneimpänä WRC-ralliautona.