Kevättalven Volkswagen-hyötyautojen Winter Driving Experience -tapahtuma järjestettiin yhdessä Juha Kankkunen Driving Academyn kanssa 7.–15. maaliskuuta Kuusamojärven jäällä ja maastossa.

Kaksipäiväisen tapahtuman päätähtinä olivat toiseen sukupolveen ehtineet uudet Volkswagen Amarok V6 -mallit, joiden ominaisuudet hämmästyttivät vieraita kerta toisensa jälkeen.

Amarok V6 testattiin jäällä ja maastoradalla

Vaikka Amarokia ei olekaan varsinaisesti tehty vauhdikkaaseen jäärata-ajoon, hymy oli herkässä kaikilla, jotka veivät voimaa uhkuvaa pick up -mallien kuningasta sivuluisussa Kuusamojärven jäällä. Jääradoilla vieraat pääsivät turvallisessa ympäristössä kokeilemaan autojen maksimaalista suorituskykyä ja käyttäytymistä ääritilanteissa asiantuntevien ajo-opettajien opastuksessa Juha Kankkunen Driving Academyn moton mukaisesti: Fast, Fun and Safe.

Vauhdikkaan jäärata-ajon lisäksi auton ominaisuuksia pääsi testaamaan jäällä erilaisissa jarrutus- ja väistökokeissa maantienopeuksissa. Lisäksi kokeiltiin Amarokin maasto-ominaisuuksia syvässä lumessa maastoradalla.

Vaikka uuden Volkswagen Amarokin luokassaan ylivoimaiset ajo-ominaisuudet tulevatkin parhaiten esiin maantieajossa, yllättyivät monet vieraat sen erinomaisista maasto-ominaisuuksista.

Amarokin lisäksi vierailla oli mahdollisuus halutessaan kokeilla jääradoilla myös Transporter- ja Caddy 4Motion -malleja.

Amarokin lisäksi vierailla oli mahdollisuus halutessaan kokeilla jääradoilla myös Transporter- ja Caddy 4Motion -malleja.

Talviajokoulussa päivitettiin ajotaitoja

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Kutsuvieraiden palautteet tapahtumasta olivat haltioituneita ja jopa todella yllättyneitä. Osallistujat eivät osanneet odottaa, että Amarokin koko- ja painoluokan lava-auto taipuisi näin vauhdikkaaseen menoon.

Talviajotapahtumassa vieraili kaikkiaan satakunta vierasta kuudessa eri ryhmässä. Vieraat olivat pääosin Volkswagen-asiakkaita ympäri Suomea sekä muita yhteistyökumppaneita aina Saksaa myöten. He pitivät tapahtumaa mahtavana elämyksenä ja toivoivatkin pääsevänsä jo ensi keväänä uudelleen pitämään hauskaa sekä päivittämään omia ajotaitojaan ammattilaisten johdolla.

Volkswagen-hyötyautoilla on pitkät perinteet erilaisten talviajokoulujen järjestämisestä. Aiemmin koulutuksia on järjestetty muun muassa Jämin ja Hämeenlinnan maisemissa, mutta tänä vuonna kokeiltiin hieman uudenlaista talviajoelämystä hyötyautojen parissa talvisessa Kuusamossa.